• 23 d'octubre de 2015

  Teixit Velcro

  A les plaques de cultiu, les cèl·lules creixen, generalment, com en làmines bidimensionals, però a dintre del cos es connecten, es comuniquen i interactuen entre elles en làmines tridimensionals. Per recrear els ambients 3D dels teixits, els científics han ideat una sèrie de tècniques de cultiu que impliquen bastides biocompatibles, blocs de construcció gelatinosos i similars, però la manipulació i el desmantellament d'aquests teixits a vegades signifiquen una destrucció de l'estructura. Ara, un equip d'investigadors han creat unes bastides per a l'enclavament cel·lular, les quals es pot separar i muntar tan fàcilment com el Velcro. Les cèl·lules es cultiven primer en fulles de bastides individuals, les quals després s'uneixen a altres làmines per a acoblar-se ràpidament formant zones de teixit més gros. El teixit de tipus Velcro ajudarà als investigadors a estudiar com es comporten les cèl·lules en condicions semblants al teixit real, però en última instància, podria ser utilitzat per reparar òrgans danyats de pacients. Fulles intercalades de fibroblasts cardíacs (en verd) i cèl·lules musculars (en roig), per exemple, podria ser utilitzada algun dia per reparar cors danyats.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Boyang Zhang i Miles Montgomery, i col·laboradors
  University of Toronto, Canadà
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons BY-NC 2.0
  Publicat en Science Advances, agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.