• 18 de gener de 2018

  Suport Vital Cel·lular

  En el camí per arribar a la part afectada, quan els pacients se sotmeten a cirurgia per tractar tumors cerebrals i epilèpsia, els cirurgians sovint eliminen una petita quantitat de teixit cerebral. Això habitualment és rebutjat però en un estudi recent fou aprofitat i mantingut en 'suport vital’ al laboratori. El teixit viu retirat de cervells de 36 pacients va romandre fora del cervell durant diversos dies. Això va permetre als investigadors analitzar neurones dins del teixit cerebral i crear reconstruccions 3D de l'activitat d’aquestes. Usant microscopis, examinaren les formes intricades i ramificacions de cada cèl·lula. A més, aplicaren electricitat a les cèl·lules per tal d’aprendre més sobre com els nervis d’un cervell poden comunicar-se amb altres mitjançant l’enviament i recepció de senyals elèctrics. Els resultats es publiquen en una base de dades, la qual està disponible públicament i lliure d’ús.

  Escrit per Deborah Oakley
  Imatge/vídeo procedent de l'Allen Institute for Brain Science
  Allen Institute for Brain Science, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge/vídeo reservats per l'Allen Institute


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.