• 14 de juny de 2017

  Sobrepassant Murs

  ¿Has estat alguna vegada exercitant-te i de sobte has sentit com si no pogueres continuar? Aquest fenomen, conegut com defalliment es dóna quan els nostres músculs ja no poden seguir utilitzant el subministrament habitual de glucosa com a font d'energia. Se sap que l'entrenament de resistència provoca que els músculs canvien a ''cremar'' greix en lloc de glucosa, però un nou estudi mostra que aquest canvi és estimulat per una molècula, de la que també depén, anomenada PPARδ. A la imatge es poden veure tipus de fibres musculars que utilitzen glucosa de forma diferent, tenyides de color blau, verd i roig. Utilitzant un fàrmac per activar PPARδ en els músculs de ratolins inactius, els investigadors varen observar que es produia un increment de la quantitat de greix utitlitzada com a font d'energia i que els ratolins inactius eren capaços de realitzar exercici durant més temps, sense necessitat d'entrenament. Aquesta observació podria ser utilitzada per ajudar a persones que no poden realitzar esport degut a problemes de salut.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge per cortesia de Salk Institute/Waitt Center
  Gene Expression Laboratory, Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació pubicada en Cell Metabolism, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.