• 14 de juny de 2017

    Sobrepassant Murs

    ¿Has estat alguna vegada exercitant-te i de sobte has sentit com si no pogueres continuar? Aquest fenomen, conegut com defalliment es dóna quan els nostres músculs ja no poden seguir utilitzant el subministrament habitual de glucosa com a font d'energia. Se sap que l'entrenament de resistència provoca que els músculs canvien a ''cremar'' greix en lloc de glucosa, però un nou estudi mostra que aquest canvi és estimulat per una molècula, de la que també depén, anomenada PPARδ. A la imatge es poden veure tipus de fibres musculars que utilitzen glucosa de forma diferent, tenyides de color blau, verd i roig. Utilitzant un fàrmac per activar PPARδ en els músculs de ratolins inactius, els investigadors varen observar que es produia un increment de la quantitat de greix utitlitzada com a font d'energia i que els ratolins inactius eren capaços de realitzar exercici durant més temps, sense necessitat d'entrenament. Aquesta observació podria ser utilitzada per ajudar a persones que no poden realitzar esport degut a problemes de salut.

    Escrit per Katie Panteli
    Imatge per cortesia de Salk Institute/Waitt Center
    Gene Expression Laboratory, Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació pubicada en Cell Metabolism, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.