• 15 d'abril de 2016

  Revelada l'Estructura del Zika

  Al febrer, l'Organització Mundial de la Salut ( OMS ) va declarar el brot d'infeccions pel virus Zika al Brasil i a altres països de Sud-amèrica i Amèrica Central com a emergència de salut pública d'importància internacional. Este fet s'ha donat a causa dels temors, confirmats aquesta mateixa setmana, de què el virus provoque microcefàlia, el desenvolupament incomplet del cap i del cervell, en els nadons nascuts de mares que pateixen infeccions Zika durant l'embaràs. També hi ha una important evidència que el virus, que es propaga a través de les picades de mosquits, pot causar la síndrome de Guillain Barré, un trastorn autoimmune que pot provocar paràlisi. Els científics ara estan buscant les formes de combatre aquest perillós patogen, i recentment han fet un primer pas important cap a aquest objectiu: han determinat la seva estructura (a la imatge). Proveïts d'aquest nou coneixement, els investigadors tenen més oportunitats per dissenyar anticossos eficaços o molècules petites que podrien inhibir el virus, així com el desenvolupament d'una vacuna eficaç.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Purdue University cortesia dels equips d'investigació de Kuhn i Rossmann
  Purdue University, West Lafayette, IN, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Science, març de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.