• 28 d'octubre de 2016

  Resistència als Medicaments

  Els bacteris resistents als antibiòtics s'han convertit en un important problema de salut, associat a un nombre cada vegada més gran de malalties i morts. Un estudi recent va examinar les dades de 10 hospitals de ciutats dels EUA i va trobar que durant un període de 10 anys, el nombre de pacients amb una soca específica d'Escherichia coli (a la foto) que és resistent a la fluoroquinolona (l'antibiòtic utilitzat normalment per a la infecció d’E. coli) havia augmentat en gairebé un 8%. A més, en algunes ciutats, la resistència a les fluoroquinolones havia augmentat en més d'un 20% en pacients amb factors addicionals, com ara haver estat ingressat a l'hospital recentment. Aquest tipus de resistència pot causar complicacions en el tractament d'infeccions renals greus com la pielonefritis, ja que si el tractament amb antibiòtics no és eficaç, pot tenir conseqüències fatals. L'augment dels esforços per identificar i controlar la resistència als antibiòtics és crucial, i es necessiten més inversions en la recerca d'antibiòtics alternatius.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de James Archer, Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
  David Geffen School of Medicine at the University of California, Los Angeles, CA, EUA
  Drets d'imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Emerging Infectious Diseases, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.