• 3 de novembre de 2021

  Redirecció de l'Infecció

  El camí fins a la recuperació pot ser encara més dur que l'impacte immediat d’una ferida. Açò és particularment verdader al cervell on una lesió pot provocar discapacitats a llarg termini. La recuperació és sovint molt pitjor en els pacients que contrauen infeccions, però les causes no estan molt clares. Un nou estudi que examinava l'activitat immunitària de ratolins amb ferides menors al cervell ha trobat que les cèl·lules immunitàries essencials per a la reparació estan distretes durant una infecció. Aquest canvi de prioritats alentix la reparació dels vasos sanguinis al cervell (a la imatge, 7 dies després de la lesió amb vasos funcionals en groc i altres encara danyats, en roig). Una completa recuperació endarrerida podria ser possible amb lesions lleugeres i una infecció, però després de ferides severes com als ictus, la velocitat de reparació és essencial per a preservar la funció del cervell. Aquest estudi, el qual identifica les proteïnes de senyalització claus involucrades en la redirecció del sistema immunitari, emfatitza que el control d’infecció és central per a una recuperació ràpida i total.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Panagiotis Mastorakos i col·laboradors
  Viral Immunology & Intravital Imaging Section, National Institute of Neurological Disorders and Stroke, National Institutes of Health, Bethesda, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Immunology, setembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.