• 1 de novembre de 2016

    Ratolins Feliços

    Aquests ratolins de laboratori afortunats estan gaudint d'un entorn 'enriquit' –una gàbia amb un munt de joguets estimulants amb els quals jugar, túnels per a moure's a través d'ells i fins i tot una roda per córrer. Curiosament, els investigadors han descobert que aquestes millors condicions de vida tenen un impacte mesurable en certs tipus de cèl·lules del sistema immunitari dels animals, en comparació amb els ratolins allotjats en gàbies plenes de serradures sense elements per la diversió i el joc. Només dues setmanes vivint en l'ambient enriquit sembla augmentar l'activitat de limfòcits T especials, fent-los més eficaços per combatre les infeccions. Aquestes cèl·lules també havien canviat en més de 50 gens implicats en el control de la cicatrització i de les infeccions. Moltes persones pateixen de trastorns autoimmunes, com al·lèrgies, asma i artritis, i encara que hi ha molta més feina per fer per a demostrar un vincle entre la funció immunitària dels humans i els nostres espais de vida, potser un dia veurem els metges prescriure una reforma de la casa junt amb els tractaments convencionals.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge del treball de Lorenza Rattazzi i col·laboradors
    William Harvey Research Institute, Barts and the London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University of London, Regne Unit
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Frontiers in Immunology, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.