• 29 de maig de 2015

  Ram de Bacteris

  Semblant una mica com un ram de flors molt cares, aquestes 'floracions' són organismes microscòpics que creixen des del llit d'un riu. Els bacteris (destacats en rosa) i les algues (blaves) estan prosperant colze a colze en un biofilm –una comunitat extensa teixida per substàncies químiques com els carbohidrats (roig i groc) i els àcids nucleics (verd). Els biofilms són bones notícies per als bacteris, però males notícies per als hospitals on els biofilms invisibles que contenen Staphylococcus aureus resistents a la meticilina (SARM) poden desenvolupar-se sobre superfícies brutes. Comprendre com florixen els biofilms és crucial per a abordar-los. Els investigadors van utilitzar microscòpia de rastreig confocal làser per a reconstruir aquesta imatge detallada, revelant no solament la diversitat del creixement, sinó com les poblacions vivents es barregen i interactuen. Una llarga llista de tècniques de microscòpia d'avantguarda estan sent configurades per al treball d'observació de biofilms –una és tasca fàcil perquè els biofilms, i les superfícies que colonitzen, vénen en tot tipus de formes i grandàries.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Thomas Neu i John Lawrence
  Helmholtz Centre for Environmental Research (UFZ), Alemanya
  Drets d'autor reservats per Elsevier 2015
  Investigació publicada en Trends from Microbiology, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.