• 30 de novembre de 2017

    Química Entre el Cervell i el Cos

    Nascut en aquest mateix dia de l'any 1926, el bioquímic Andrew Schally tenia solament dotze anys quan la Segona Guerra Mundial va esclatar. Va sobreviure a l’Holocaust mentre vivia en la comunitat jueva-polonesa de Romania. Després de la guerra va anar movent-se per tota Europa fins establir-se en el Regne Unit. Una vegada allí, començà a estudiar química i es va enamorar del futbol, fins al punt de presentar-se a les proves de selecció d'equips anglesos i escocesos per a la posició de davanter interior. Quan va triar centrar-se en la investigació mèdica, no podria haver predit que això el portaria a compartir el premi Nobel de Fisiologia i Medicina de 1977. El seu treball se centrà en com el cervell controla la química corporal a través de la producció i regulació d’hormones. Estes hormones se sintetitzen en una estructura en la zona mitjana de la base del cervell, anomenada hipotàlem. Aquest ajuda a regular la temperatura corporal i a controlar la set i la fam, a més d'estar implicat en el procés del son i de l'activitat emocional.

    Escrit per Deborah Oakley
    Phil Jones, fotògraf senior de Georgia Health Sciences University
    Augusta University, Augusta, GA, EUA
    Drets de la imatge reservats pel fotògraf i per Augusta University


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.