• 15 de gener de 2015

  Què Té el Teix?

  ¿Sabies que un component bioquímicament modificat què apareix de forma natural en la corfa dels teixos podria ser eficaç contra el càncer de conducte biliar? El medicament quimioterapèutic, nab-paclitaxel, ja ha sigut aprovat per al tractament del càncer de mama i el de pàncrees. Conté paclitaxel, que és produït pel teix (a la imatge), i interferix amb la ruptura normal dels microtúbuls durant la divisió cel·lular. Els microtúbuls són essencials per a mantindre l'estructura de la cèl·lula. En el cas del càncer de conducte biliar, l'esperança és que el nab-paclitaxel puga estabilitzar la malaltia i, idealment, convertir-la en una malaltia crònica, en compte d'aguda; donat que, si no es tracta, aquest càncer pot créixer molt ràpidament.

  Escrit per Nick Kennedy

  Imatge de Didier Descouens en Wikimedia Commons
  Originally published under a Creative Commons Licence Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
  Recerca presentada al Gastrointestinal Cancer Symposium de l'American Society of Oncology (ASCO) del 15 al 17 de gener de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.