• 18 de juliol de 2017

  Proteïnes Giratòries de les Aranyes

  Les proteïnes de la taràntula, una aranya, han ajudat els científics a comprendre per primera vegada com els canvis genètics en el múscul cardíac causen diferents formes de cardiopatia, una de les causes més freqüents de la insuficiència cardíaca i la mort sobtada en els joves aparentment sans. A primera vista, le aranyes peludes de huit pates semblen tindre poc en comú amb les persones. Però algunes de les proteïnes que componen els músculs de l'aranya són similars a les del nostres cossos, inclosos els nostres cors. Els investigadors van optar per estudiar les proteïnes d'aranya perquè els permetia explorar la seua estructura 3D i com interactuaven amb les seues veïnes amb molt més detall del que és possible amb models humans. Es van centrar en la proteïna muscular miosina. Ací, diverses parts de la miosina es mostren en diferents colors. Els punts de color indiquen mutacions que la bloquegen per poder interactuar amb altres proteïnes, el que al seu torn impedeix que el cor es relaxe, i puga causar la cardiomiopatia.
  Llegiu més sobre aquesta història ací.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge/vídeo del treball de Lorenzo Alamo, James S. Ware Christine E. Seidman i Raúl Padrón
  MRC London Institute of Medical Sciences, Imperial College London; Venezuelan Institute for Scientific Research; Department of Genetics, Harvard Medical School, Boston, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juny de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.