• 3 de maig de 2018

    Problemes de Placenta

    Hi ha dos elements clau fonamentals que construïxen un nadó sa. Un és el fetus en desenvolupament, creat a partir de cèl·lules mare que es dividixen i s’especialitzen per crear tots els teixits del cos. Però hi ha una altra part essencial de l'equip que és, amb freqüència, ignorada: la placenta. Actuant com la interfície entre la mare i el fetus, la placenta és una xarxa de vasos sanguinis que proporcionen oxigen i nutrients –la capa verda brillant en aquesta imatge assenyala la barrera entre el sistema sanguini matern i fetal dins de la pacenta d'un ratolí sa. Al llarg dels anys, els científics han trobat moltes alteracions genètiques que afecten al desenvolupament del fetus i que condueixen a la pèrdua de l'embaràs. Però un nou estudi en ratolins ha demostrat que la majoria d’aquests canvis, en realitat, afecten a la formació de la placenta, no al fetus per si mateix, açò suggerix que els investigadors necessiten centrar-se més en aquest òrgan ignorat per tal de comprendre què succeïx quan els embarassos humans fallen.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge del treball de Vicente Perez-Garcia i Elena Fineberg, i col∙laboradors
    The Babraham Institute, Babraham Research Campus, Cambridge, Regne Unit
    "Drets de la imatge reservats pels autors originals "
    Publicat en Nature, març de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.