• 3 de maig de 2018

  Problemes de Placenta

  Hi ha dos elements clau fonamentals que construïxen un nadó sa. Un és el fetus en desenvolupament, creat a partir de cèl·lules mare que es dividixen i s’especialitzen per crear tots els teixits del cos. Però hi ha una altra part essencial de l'equip que és, amb freqüència, ignorada: la placenta. Actuant com la interfície entre la mare i el fetus, la placenta és una xarxa de vasos sanguinis que proporcionen oxigen i nutrients –la capa verda brillant en aquesta imatge assenyala la barrera entre el sistema sanguini matern i fetal dins de la pacenta d'un ratolí sa. Al llarg dels anys, els científics han trobat moltes alteracions genètiques que afecten al desenvolupament del fetus i que condueixen a la pèrdua de l'embaràs. Però un nou estudi en ratolins ha demostrat que la majoria d’aquests canvis, en realitat, afecten a la formació de la placenta, no al fetus per si mateix, açò suggerix que els investigadors necessiten centrar-se més en aquest òrgan ignorat per tal de comprendre què succeïx quan els embarassos humans fallen.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Vicente Perez-Garcia i Elena Fineberg, i col∙laboradors
  The Babraham Institute, Babraham Research Campus, Cambridge, Regne Unit
  "Drets de la imatge reservats pels autors originals "
  Publicat en Nature, març de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.