• 22 de juny de 2019

  Primers Signes

  La malaltia de Huntington és una devastadora enfermetat neurodegenerativa encara que, per sort, poc comuna; en la que el pacient experimenta símptomes neurològics que progressivament empitjoren, començant en la maduresa, que inclouen moviments involuntaris, dificultat per a parlar i caminar, pèrdua de memòria, confusió i deliri. Aquesta malaltia és quasi sempre heretada i els descendents dels afectats tenen un 50 per cent de possibilitat de patir-la. Encara que la mutació responsable s’ha identificat, no hi ha cura i el tractament està limitat a suportar i pal·liar els símptomes. Aleshores, un diagnòstic ràpid és crític per oferir als pacients la millor possibilitat de rebre les atencions adequades i de tindre la millor qualitat de vida possible. Amb aquesta finalitat, els científics informàtics han desenvolupat una aplicació (a la imatge) dissenyada per avaluar les capacitats motores i cognitives de l’usuari, així com la parla. L’objectiu és que individus d’alt risc puguen ficar-se a prova regularment i, a les etapes més primerenques de la malaltia, buscar l’ajuda clínica que necessiten.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Juste Suminaite, KTU
  Investigació de Kaunus University of Technology, Kaunas, Lituània
  Drets de la imatge pertanyen al fotògraf
  Publicat en maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.