• 28 d'abril de 2020

    Prevalença Parasitària

    Dolor abdominal fort, nàusees, vòmits i diarrea són els possibles símptomes de la anisakiasis, una infecció parasitaria del tracte gastrointestinal causada per menjar peix cru o poc cuinat que continga larves d’Anisakis (com en la imatge d’un filet de salmó). Cuinar mata les larves, així com la congelació, pel que és un tractament recomanat per al peix que va a ser menjat cru, com el sushi o el cebiche. Això no obstant, baix certes condicions de congelació (a temperatura no prou freda o durant un temps insuficient) les larves poden sobreviure. Alarmantment, investigacions recents indiquen que la prevalença d’Anisakis en peix salvatge ha augmentat. Així mateix, un estudi indica que s’ha vist un increment d’abundància 243 vegades major en el nombre de cucs per peix des de 1970. Els treballadors de la indústria del processament de peix poden estar ben entrenats per identificar les larves i llevar-les, però per a clients preocupats, no faria cap mal revisar altra vegada la presència d’aquesta amenaça serpentejant de 2 cm de llargària.

    Escrit per Ruth Williams
    Imatge de Togabi en Wikipedia Commons
    Investigació del Wood Lab, School of Aquatic and Fishery Sciences, University of Washington, Seattle, WA, EUA
    Imatge de domini públic
    Investigació publicada en Global Change Biology, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.