• 25 d'octubre de 2021

    Posant Caps Junts

    Compartim al voltant del 85% dels nostres gens amb els ratolins i prop del 99% amb els ximpanzés. Tot i això, els gens no expliquen tota la història - ¿fins a quin punt són semblants les cèl·lules i els teixits construïts a partir d'aquests plànols químics? Un equip de científics en col·laboració estan comparant els cervells de ratolins (mostrats ací), micos i humans. Utilitzen diverses tècniques, incloent seqüències de pinçament de membrana per identificar i rastrejar acuradament cada neurona en una regió cerebral anomenada còrtex motor primari que controla el moviment - les neurones individuals de ratolí estan resaltades ací amb colors diferents. Les seqüències de pinçament de membrana permeten els científics investigar les connexions de cada neurona, les seues propietats elèctriques i quins gens estan "activats". La idea és reduir el cervell a les seues peces - les seues dotzenes de tipus de neurones - i després reconstruir els seus circuits de manera virtual, aprenent com funcionen en el procés. Aquests mapes cerebrals esperen revelar com malalties com l'esclerosi lateral amiotròfica poden començar amb canvis en una sola cèl·lula.

    Escrit per John Ankers
    Video del treball de BRAIN Initiative Cell Census Network (BICCN)
    Video cortesia de l'Allen Institute
    Investigació publicada en Nature, octubre de 2021


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.