• 15 de maig de 2019

  Píndola d'Exercici

  S’ha descobert que els rosegadors que realitzen activitat física –córrer en una roda, explorar el seu entorn, entre altres– es recuperen millor després d’una lesió de la columna vertebral que els seus homólegs sedentaris. Ara, els científics estan començant a identificar les peces bàsiques que expliquen el perquè. Resulta, que l’exercici modifica la cromatina (material que empaqueta l’ADN) de les neurones (roig). Específicament, augmenta l’acetilació d'histones (proteïnes de la cromatina) i açò, al seu torn, incrementa la capacitat regenerativa de les cèl·lules. Sorprenentment, els científics també han descobert una molècula xicoteta que pot recapitular els efectes de l’exercici, incrementant la acetilació de les histones (verd/groc) i regenerant la capacitat dels nervis i millorant la recuperació després d’una lesió de la columna vertebral. Tot i que aquesta molècula pot conduir al desenvolupament d’un medicament que promoga la recuperació i la rehabilitació després de danys als nervis, és poc probable que aquest fàrmac substituïsca els beneficis addicionals per a la salut de l’exercici, de manera que encara no aneu a cancel·lar les afiliacions al gimnàs.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Simone Di Giovanni i Thomas Hutson, Imperial College London
  Centre for Restorative Neuroscience, Division of Brain Sciences, Department of Medicine, Imperial College London, London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.