• 8 d'agost de 2017

    Pèrdua de l'Audició

    Un problema comú per a moltes persones majors és la pèrdua de l’audició, que s’estima que afecta a més de 10 milions en el Regne Unit. Ocorre quan les cèl·lules ciliades que treballen per a detectar sorolls en l’orella estan danyades. Encara que la caça està oberta per a trobar maneres de revertir aquest dany, l’orella interna és una part del cos de la que no es pot fer una biòpsia [mostrejat]. Per tant, els investigadors han utilitzat les cèl·lules mare per a crear teixit de l'orella interna humana cultivat en una placa (a la foto; amb cèl·lules ciliades sensorials marcades amb fluorescència blava), així com els nervis (marcats amb fluorescència groga) que transmetrien senyals de l’orella al cervell. Això proporciona l’oportunitat per a un estudi en profunditat de l’orella interna i les causes de la sordesa a escala molecular. També facilita el desenvolupament i la prova de noves teràpies per a trastorns de l’orella interna.

    Escrit per Katie Panteli
    Imatge de Karl Koehler
    Department of Otolaryngology-Head and Neck Surgery, Indiana University School of Medicine, Indianapolis, Indiana, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Nature Biotechnology, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.