• 27 de setembre de 2018

  Passadissos Ocults

  La gestió acurada de les respostes immunitàries a la lesió i a la infecció és fonamental per a la supervivència: durant la inflamació, les cèl·lules immunitàries es reuneixen a les àrees danyades per defensar el cos, però una resposta excessiva també pot ser perillosa i amenaçar les funcions dels òrgans. Per explorar les respostes inflamatòries amb major detall, els investigadors treballen amb cèl·lules immunitàries, neutròfils, etiquetades amb diferent colors, procedents de la medul·la de diferents ossos dels ratolins. Després d'un accident vascular cerebral, es va trobar que les cèl·lules immunitàries reclutades al cervell provenien principalment de la medul·la òssia del crani, arribant al cervell a través de canals microscòpics. Es mostra ací, a la fotografia d'un crani de ratolí, unint la medul·la òssia (per damunt) a la superfície interna del crani (per baix), aquests canals permeten una comunicació ràpida entre el cervell i la medul·la òssia. Tot i que encara no sabem si les cèl·lules immunitàries viatgen al llarg d'aquests canals en humans com ho fan en ratolins, l'estudi d'aquestes connexions podria ser important per entendre la regulació de la inflamació en el cervell.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge del treball de Fanny Herisson i col·laboradors
  Center for Systems Biology, Department of Imaging, Massachusetts General Hospital and Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group 2018
  Publicat en Nature Neuroscience, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.