• 23 de setembre de 2016

  Parts del Cor

  Els cors estan fets per a durar, batejant milions de vegades durant tota la vida, però les seues primeres etapes encara són un misteri. En aquest cor en desenvolupament, d'un peix zebra, les cèl·lules musculars (cardiomiòcits) s'han aixafat unes damunt d'unes altres com els blocs de construcció per a formar el ventricle llis (de color roig). No obstant entre la primera i la segona setmana del desenvolupament, els cardiomiòcits de l'aurícula prenen un camí completament diferent, aprimant-se per a formar un xarxa d'elements prims. La tecnologia Brainbow 'pinta' a cada cèl·lula de l'aurícula d'un color diferent i ara poden ser rastrejades durant el desenvolupament. Per tant, ¿què vol dir que el ventricle i l'aurícula funcionen de diferent manera? Doncs bé, examinant els gens responsables es podrien suggerir nous objectius per a abordar defectes congènits en el cor humà, o fins i tot guiar la temporalitat de procediments cirúrgics intrauterins per a salvar nous cors que bateguen.

  Escrit per John Ankers

  Imatge/video del treball de Matthew J. Foglia i col·laboradors
  Department of Cell Biology, Duke University School of Medicine, Durham, NC, EUA
  Drets de la imatge/vídeo reservats per The Company of Biologists
  Publicat en Development, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.