• 22 de desembre de 2020

  Novetat Ambiental

  Les primeres impressions d'una nova oficina, ja siguen les vistes, els sons o l'olor, poden resultar aclaparadores al principi, però quant més temps passes en un lloc menys et dones compte de les coses que t'envolten - fins que algú, de sobte, mou la teua cadira preferida. Científics han descobert una ruta de senyalització en l'hipocamp, una regió del cervell que podria ser responsable de formar aquestes noves memòries contextuals. Quan es varen posar una sèrie de ratolins en un nou ambient, un subtipus de neurona de l'hipocamp (en roig) va enviar una ràfega de senyals cap a altra. Aquesta activitat es va veure reduïda amb el temps conforme els ratolins es familiaritzaren amb l'ambient que els envoltava, però va retornar quan se'ls mogué a altre nou ambient. Quan es bloquejaren temporalment aquestes neurones, els ratolins s'oblidaven d'evitar llocs que prèviament els havia donat un xicotet xoc elèctric. Si es pot confirmar aquesta ruta en humans, ajudarà a tindre una millor idea de com es formen noves memòries contextuals.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge de Ryuichi Shigemoto, Institute of Science and Technology Austria
  Institute of Science and Technology Austria, Klosterneuburg, Àustria
  Drets de la imatge reservats per Ryuichi Shigemoto
  Investigació publicada en Current Biology, octubre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.