• 23 de juny de 2022

  Nombre Incorrecte

  Ja siguen xiquets en un autobús escolar, diners en el banc, o l'ADN en una cèl·lula, comptar acuradament és crític. En les primeres etapes de desenvolupament, el nombre incorrecte de cromosomes (cadenes d'ADN empaquetades) anomenat aneuploïdia, pot causar diverses afeccions greus. La majoria de les investigacions sobre aquest problema s'han centrat en errors durant la meiosi (divisió cel·lular que produïx esperma o òvuls), però els errors que ocorren durant la segregació cromosòmica (quan els cromosomes emparellats se separen i es dispersen) és probable que també causen problemes. En un nou estudi es van investigar els mecanismes moleculars que sustenten la aneuploïdia durant la divisió cel·lular en el desenvolupament primerenc i es van trobar alguns embrions que contenien micronuclis, cromosomes encapsulats que no s'havien segregat adequadament (a la imatge es mostra l'examen d'embrions de ramat, amb un indicador de contingut de micronuclis ressaltat en roig). Desentranyar els processos darrere de l'aneuploïdia en embrions de ramat podria ajudar a entendre millor els processos en els humans, i donar lloc a nous enfocaments per a mantindre el nombre de cromosomes correcte.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Kelsey E. Brooks i col·laboradors, publicat originalment en BioRXiv, agost de 2020, Oregon National Primate Research Center
  Division of Reproductive and Developmental Sciences, Oregon National Primate Research Center, Beaverton, OR, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons(CC BY 4.0)
  Investigació publicada en Developement, abril de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.