• 6 de juliol de 2023

    Nicol, Papa

    La unió de l'espermatozoide amb l'òvul durant la fecundació pot ser el començament de coses increïbles, però les nostres cèl·lules sexuals han viscut altra vida abans de crear-ne una de nova. Per a ser fèrtil, els espermatozoides primer han de madurar en un tub anomenat epidídim al costat dels testicles. El procés és una mica misteriós, però la tecnologia d'edició de gens CRISPR/Cas9 permet als investigadors estudiar-lo dins d'aquests conductes d'epidídim de ratolí (ressaltats en porpra en la secció transversal de la imatge). L'equip trobà una proteïna anomenada NICOL que juga un paper essencial en una reacció química en cadena que nodrix els espermatozoides (els punts blaus dins els conductes propra), que ara provaran en les cèl·lules humanes. Centrar l'estudi en NICOL en humans podria conduir a tractaments prometedors, potser noves formes d'anticonceptius temporals, o a un augment de la fertilitat masculina i de les probabilitats que els espermatozoides troben l'òvul (mitjançant l'augment de nivells de NICOL).

    Escrit per John Ankers
    Imatge del treball de Daiji Kiyozumi i Kentaro Shimada, i col·laboradors/es
    Research Institute for Microbial Diseases, Osaka University, Suita, Osaka, Japó
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Nature Communications, abril de 2023

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.