-
2 de juliol de 2019
Netejar
Quan es tracta de construir un embrió de la mosca del vinagre, la mort és tan important com la vida. Al llarg del desenvolupament, algunes cèl·lules estan programades per morir en el lloc i en el moment adequat a través d'un procés anomenat apoptosi, que esculpeix els teixits de l'embrió. Per a previndre una acumulació de cadàvers cel·lulars, les cèl·lules immunitàries especials conegudes com a macròfags (bolbs grisos, dalt) patrullen l'embrió, mentre es mengen les cèl·lules mortes. Aquests macròfags vaguen lliurement en embrions normals (a l'esquerra), indicats pels rastres de colors. Però en els embrions que no tenen un gen anomenat Simu (dreta), els seus desplaçaments són molt reduïts. Els mateixos processos d'apoptosi i de depuració de les cèl·lules també es produeixen en humans, des dels primers dies en la matriu fins a la fase adulta, i moltes de les molècules són iguals. Així, aquestes cèl·lules vagants de la mosca del vinagre podrien tenir lliçons importants per ensenyar-nos sobre la vida, la mort i el desenvolupament.
Escrit per Kat Arney
Imatge adaptada del treball de Hannah Grace Roddie i col·laboradors/es
Department of Infection, Immunity and Cardiovascular Disease, University of Sheffield, Sheffield, Regne Unit
Publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en PLOS Biology, maig de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.