• 17 de febrer de 2022

  Moviment Previst

  Arrossegant-se per un nou entorn, una cèl·lula cancerígena s'extén. En aquesta simulació, un invadopodi (superior) surt com un nas, conduint la cèl·lula a la matriu extracel·lular circumdant. Impulsant la simulació, un model matemàtic complex ajuda els investigadors a reflexionar sobre preguntes senzilles: com funciona l'invadopodia? Com els podem parar? Troben que les parts mòbils del citoesquelet de la cèl·lula (línies de colors) equilibren les forces internes i externes: a mesura que la cèl·lula puja cap amunt, els esclats d'activitat de miosina (roig) ajuden a mantindre el nucli en el seu lloc mentre que les proteïnes de la punta de l'invadopodi mosseguen els productes químics a la matriu (negre). Cicles repetits d'aquests moviments dirigeixen el fluig persistent de la cèl·lula. Tot i que aquestes dinàmiques reflecteixen el de les cèl·lules cancerígenes reals, el model també prediu maneres en què els fàrmacs podrien arrasar aquesta complexa maquinària, frenant o aturant la metàstasi.

  Escrit per John Ankers
  Vídeo treball de Min-Cheol Kim i col·laboradors/es
  Departaments de enginyeria mecànica, Masachusets Institute of Technology, Cambridge, MA, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Scientific Reports, general de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.