• 24 d'abril de 2017

  Motors Modificats

  L'esclerosi lateral amiotròfica és tràgica i incurable. Aquesta degrada les connexions entre les motoneurones – neurones que van des del cervell fins als músculs– i els mateixos músculs. Amb el temps, els malalts van paralitzant-se gradualment, perdent la capacitat de moure's, parlar o inclús respirar. No obstant això, la malaltia va per cursos diferents en cada individu, afectant alguns nervis però altres no, o progressant més ràpidament o més lentament. La imatge de l'esquerra mostra nervis (verd) connectant-se correctament amb músculs abdominals (roig) en ratolins sans, mentre que la pèrdua de connexions a la dreta s'observa als músculs d'un ratolí amb una versió de l'esclerosi lateral amiotròfica. Estudiant aquests animals en detall, els investigadors han descobert que les neurones amb nivells baixos d'una molècula anomenada alfa-sinucleïna es degradaran més ràpidament que aquelles que tinguen nivells alts. Aquesta troballa podria dur a noves teràpies per alentir o inclús detindre la progressió angoixant i mortal de la malaltia.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Rachel A. Kline i col·laboradors
  Centre for Integrative Physiology, University of Edinburgh, Edinburgh, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.