• 22 d'octubre de 2015

  Missatges Subliminals

  El teu telèfon sona, tu contestes, i el teu cervell s’activa a mesura que escoltes. ¿Però és així de simple? Els telèfons amb 3G emeten pics de radiació similars al de les ones de radio. Ací, científics investigaren si aquestes radiacions poden influenciar el patró de les ones cerebrals. Utilitzaren un electroencefalograma (EEG), una tècnica normalment emprada per a diagnosticar epilèpsia. Unes dones foren exposades a un telèfon 3G actiu (dos files inferiors de la imatge), o a un telèfon sense senyal (dos fileres superiors) mentre eren monitoritzades per l'EEG. Per a què fóra un test just, ambdós telèfons estaven en silenci. Quan el telèfon 3G actiu era arrimat a l'orella, els canvis en els patrons de les ones cerebrals, que s'indicaven en color roig, es mostraven clarament al voltant de mig segon després d’un pic de radiació (tercera columna). ¿Deuriem estar preocupats? El telèfon activa el cervell de maneres de les quals tu no ets conscient, però de moment, cap altre efecte advers ha sigut trobat.

  Escrit per Julie Webb

  Imatge del treball de Suzanne Roggeveen i col·laboradors
  Maastricht University, Països Baixos
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS ONE, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.