• 25 de febrer de 2019

  Mini-Models

  Per tal d'estudiar el disseny dels gratacels o les dinàmiques de vol dels avions, sovint fem un model a escala, més menut, abans de manipular l'objecte real. Els investigadors seguixen un mètode similar a l'hora d'estudiar els nostres òrgans. Uns conjunts de cèl·lules semblants a òrgans en miniatura són emprats per a simular condicions com el càncer a una escala segura i administrable tot demostrant com s'afermen al nostre organisme. Per exemple, els científics que estudien càncers d'esòfag sempre han trobat un obstacle en la manca d'opcions experimentals, però ara han produït organoides que poden replicar les condicions genètiques i fisiològiques de la malaltia. Aquests organoides (fotografiats al 3r, 7é, 14é i 21é dia de desenvolupament des del moment en què s'obtenen d'un tumor, que fa de punt de partida) aporten una nova i realista plataforma per provar fàrmacs i altres tractaments, així com l'oportunitat d'observar l'avanç de la malaltia, sense posar en perill vides humanes o animals.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Xiaodun Li i Hayley E. Francies, i col·laboradors
  MRC Cancer Unit, University of Cambridge, Cambridge, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.