• 24 de maig de 2018

  Medul·la Innovadora

  Una part del perfeccionament d'un substitut és comparar-ho amb allò que és l'original. Els científics examinaren aquesta secció de medul·la espinal d'un fetus humà per veure com s'assemblava amb els òrgans que havien desenvolupats al seu laboratori. Gran part de les cèl·lules tenyides de color blau, com les que s’aprecien dins del requadre blanc, contenen proteïnes que es localitzen en neurones motores (de color blanc) i les que faciliten la formació de connexions o sinapsis (de color roig) en el teixit espinal viu. El cultiu artificial de teixit espinal desenvolupat al laboratori, imita fidelment les característiques del real –el desenvolupament a partir de cèl·lules mare pluripotents induïdes fins i tot forma ramificacions a les cèl·lules vasculars, similars a aquelles que nodreixen de sang cap a la medul·la espinal. Encara que no està pensat com a possible trasplantament, aquest model d'''òrgan en un xip'' permet que aquelles investigacions experimentals als laboratoris sobre malalties i sobre el desenvolupament siguen molt més senzilles i properes a la realitat (una tecnologia similar està sent aplicada per fer créixer ''models'' útils de cor, renyons i pell).

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Samuel Sances i col·laboradors
  Board of Governors Regenerative Medicine Institute, Cedars-Sinai Medical Center, LA, CA, EUA
  Imatge publicada sota una llicència Creative Commons d'atribució no comercial, no derivativa (CC BY-NC-ND 4.0)
  Publicat en Stem Cell Reports, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.