• 19 de setembre de 2018

  Mapes Mentals

  Alguna vegada, ¿t'has perdut intentant navegar per una densa ciutat amb un mapa desesperadament vague? De vegades, això és com tractar d'eliminar la complexitat del cervell humà. Per exemple, l'estimulació magnètica transcranial és un tractament que s'utilitza per a diverses malalties mentals com la depressió i l'Alzheimer, però com funciona exactament és un misteri. Per investigar quin és el procediment d'actuació que realment fa –que implica disparar petits corrents elèctrics a unes regions del cervell–, els investigadors van observar els ''mapes d'orientació'' del cervell abans i després del tractament (a la imatge: l'esquerra de cada parell és abans del procediment; la de la dreta, després) . Els colors reflectixen les orientacions específiques de les neurones en resposta a indicacions visuals, moltes de les quals han canviat després del procediment. I ''l'entrenament'' visual després del tractament va contribuir a aquests ''mapes'' neuronals actualitzats, suggerint que el comportament post-tractament podria ajudar a redirigir connexions equivocades del cervell. Un complement prometedor del nostre mapa incomplet de la gran complexitat del cervell.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge adaptada del treball de Vladislav Kozyrev i col·laboradors
  Optical Imaging Group, Institut für Neuroinformatik, Ruhr University Bochum, Bochum, Alemanya
  Imatge publicades originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC-ND 4.0)
  Publicat en PNAS, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.