• 11 de març de 2018

    Mantenidors de Criptes

    Les glàndules que revestixen la paret de l'úter són vitals durant l'embaràs – produixen productes químics que nodrixen l'embrió primerenc. Però els investigadors van descobrir una cosa més, després d'haver utilitzat la microscòpia de fluorescència en capa per tindre un bona observació de les glàndules (de color blau) que creixen sobre les parets (porpra) d'aquests úters de ratolí. Les imatges en 3D a la part superior (amb major detall a la dreta), mostren les glàndules disposades com a dits en un guant, al voltant d'una regió de l'úter anomenada cripta, on s'implanta l'embrió. Els investigadors creuen que les glàndules s'apropen i toquen l'embrió, i la combinació de contacte químic i físic pot ser interrompuda durant l'embaràs, cosa que provoca un avortament involuntari. L'úter de les imatges inferiors, fotografiat amb una tècnica diferent, manca d'una proteïna important anomenada Vangl2, que deixa les seues glàndules atrofiades i desordenades. El següent treball és investigar el paper de proteïnes similars en la funció de guiar la connexió entre els embrions humans i les glàndules uterines de la mare.

    Escrit per John Ankers
    Imatge del treball de Jia Yuan i Wenbo Deng, i col·laboradors
    Division of Reproductive Sciences, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, OH, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Publicat en Nature Communications, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.