• 2 d'agost de 2019

    Longevitat o Salut?

    A l'esquerra, un trio de cucs nematodes vells, paralitzats per una acumulació d'agregacions proteiques tòxiques similars a les que es veuen en el cervell de les persones amb la malaltia d'Alzheimer. A la dreta, cucs que diferixen en un sol aspecte: els falta un gen anomenat TCER-1. Investigacions anteriors van suggerir que TCER-1 ajuda a donar als cucs una vida més llarga i que augmenta la seua fertilitat, de manera que la pèrdua d’aquest gen hauria de ser una cosa dolenta. Curiosament, el contrari sembla ser cert. Quan els científics van eliminar TCER-1 dels cucs, els animals modificats eren capaços de suportar els efectes negatius dels bacteris infecciosos, la radiació que danya l'ADN, l'acumulació de proteïnes tòxiques i les altes temperatures nocives a mesura que envellixen. Els investigadors pensen que, mentre que el TCER-1 és útil quan els cucs són joves i fèrtils, pot resultar perjudicial un cop passen l'edat reproductiva. Ara volen descobrir si el mateix és cert en els humans.

    Escrit per Kat Arney
    Vídeo de Ghazi Lab, University of Pittsburgh
    Departaments de Pediatria, Biologia del Desenvolupament i Biologia Cel·lular i Fisiologia, University of Pittsburgh School of Medicine
    Drets del vídeo reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Nature Communications, juliol de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.