• 17 de març de 2020

    Línia de Visió

    Com qualsevol maquinària complexa, és molt complicat entendre com funcionen els nostres òrgans sense veure'ls en acció. Els avanços tecnològics dels últims anys han donat als científics una ullada sobre el funcionament intern dels òrgans dels animals, fent-los transparents. Recentment, un grup d'investigadors ha portat aquestes tècniques a un nou nivell en aplicar-les sobre òrgans procedents de cadàvers humans. Els productes químics utilitzats per a fer que el teixit del ratolí siga transparent, lluiten per obrir-se pas dins dels òrgans humans, molt més rígids, per la qual cosa, els investigadors van identificar un nou compost que va permetre la seua entrada en l'interior dels òrgans humans i els va fer transparents. Utilitzant una nova tecnologia d'imatges, feren un mapa de diversos òrgans humans, incloent-hi el ronyó (mostrat ací). L'eliminació de les barreres visuals ajudarà als científics a estudiar amb detall els òrgans humans, incloent-hi el cervell, i els mapes creats amb aquest nou enfocament podrien ajudar en el futur als metges a crear òrgans artificials impresos en 3D per a trasplantaments.  

    Escrit per Gaëlle Coullon
    Imatge de Ertürk lab, Helmholtz Zentrum München
    Insititute for Tissue Engineering and Regenerative Medicine (iTERM), Helmholtz Zentrum München, Neuherberg, Alemanya
    Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
    Investigació publicada en Cell, febrer de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.