• 22 de novembre de 2020

  La vida Loca

  "Viure una vida boja, morir jove": l'estil de vida que comparteixen estrelles del rock capritxoses i animals xicotets al voltant del món. Les diferents espècies d'animals tenen moltes similituds estructurals - les estrelles del rock i els ratolins comparteixen un patró corporal bàsic, amb cor, pulmons, venes i més - però esperances de vida enormement diferents. Un cicle de vida més ràpid requereix un desenvolupament més ràpid, i els processos que tenen lloc en les primeres etapes del desenvolupament prenen la meitat de temps en ratolins en comparació amb els humans. Per entendre açò, els investigadors examinaren cèl·lules en aïllament i in situ, i trastejaren en elles utilitzant l'expressió gènica, i trobaren que la velocitat de les reaccions bioquímiques essencials (mostrades ací en cèl·lules de ratolí i humanes) que governen els processos cel·lulars eren determinades de manera independent a l'interior de cada cèl·lula individual. La velocitat d'algunes reaccions com la proteòlisi marquen el ritme del desenvolupament. Conéixer açò podria ajudar a entendre com prevenir els trastorns del desenvolupament, on les coses avancen per elles mateixes, i sobretot en els fonaments de l'envelliment, de manera que tots puguem viure una llarga vida, a qualsevol ritme que elegim.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo obtingut del treball de Mitsuhiro Matsuda i col·laboradors
  European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Barcelona, Espanya
  Drets del video reservats i reproduits amb el permís de AAAS
  Publicat en Science, setembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.