• 4 de març de 2016

  La Conversió del Cuc

  ¿Pensaves que el teu sistema immunològic et manté sempre fora de perill? Aquest cuc és la larva del paràsit Trichinella spiralis, que infecta molts animals i es pot transmetre als humans a través de carn contaminada. Les larves excaven dins de les cèl·lules del múscul esquelètic, i les fan formar una estructura protectora anomenada cèl·lula nodrissa on elles poden desenvolupar-se. Els investigadors han descobert que un tipus de glòbuls blancs anomenats eosinòfils en realitat ajuden a créixer al paràsit, en lloc de desfer-se'n d’ell: sense eosinòfils que porten actius gens IL-4 i STAT6, les larves no es desenvolupaven correctament. Els eosinòfils també van impedir que altres components del sistema immunitari causaren inflamació al múscul després que la larva hagués establert la seva residència, i van permetre que la cèl·lula nodrissa s'abastira d'una gran quantitat de glucosa del múscul circumdant per tal de ser utilitzada pel paràsit. El paràsit empra el sistema immunitari de l'hoste pels seus propis fins, però ara que sabem açò potser pugam aturar-lo.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge de Daniel Beiting
  Baker Institute for Animal Health, College of Veterinary Medicine, Cornell University, Ithaca, Nova York, EUA
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLoS Pathogens, desembre 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.