• 10 d'octubre de 2016

  Inflamant Cors

  El VIH afecta uns 34 milions de persones a tot el món. Com a resultat de dècades d'investigació, ara ja no és una malaltia intractable sinó que pot ser manejat amb èxit. No obstant això, els pacients amb VIH són més propensos a malalties com ara les malalties cardiovasculars. Els investigadors han dut a terme extensos estudis sobre per què els pacients amb VIH tenen un major risc de malaltia cardiovascular, tot i que encara no hi ha una gran comprensió de les raons subjacents. Estudis recents han demostrat que en els homes amb VIH, la inflamació juga un paper fonamental en un risc major de malalties cardiovasculars, que es detecta mitjançant una tomografia computada (a la foto). Un augment dels marcadors biològics (biomarcadors) de la inflamació, que es corresponien a un augment en la malaltia de les artèries coronàries, es va observar en comparació amb persones que no tenen el VIH. Es necessita més investigació per determinar les causes d'aquesta inflamació, i permetre als metges gestionar millor la salut dels pacients amb VIH.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge cortesia del Multicenter AIDS Cohort Study
  Keck School of Medicine of University of Southern California, Los Angeles, CA i Johns Hopkins School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
  Drets de la image reservats pel Multicenter AIDS Cohort Study
  Investigació publicada en Journal of the American Heart Association, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.