• 21 de juliol de 2022

  Inflamació Excessiva

  Aquesta és una secció del fetge d'un ratolí que mostra les seues cèl·lules de Küpffer (de color roig), algunes de les quals estan infectades amb el virus de la febre hemorràgica de Crimea-Congo (VFHCC) (de color verd). El VFHCC es transmet als humans a través de les mossegades de caparres infectades i causa malalties de diversa gravetat, des de pràcticament cap símptoma, o febre lleu, fins a hemorràgies greus (hemorràgies nasals, hematomes, pèrdua de sang), insuficiència multiorgànica i la mort. Els estudis en ratolins models han revelat que aquesta dramàtica gamma de símptomes es deu, en gran part, a diferències en el sistema immunitari de l'hoste. De fet, els ratolins que no tenien components clau de la seua maquinària immunitària innata de detecció de virus, van sortir més benparats que els seus homòlegs naturals quan es van infectar amb el virus, ja que van desenvolupar molta menys inflamació. Sembla, per tant, que de manera semblant a la COVID-19, els casos més greus del VFHCC poden dependre menys del mateix virus i més de les respostes inflamatòries excessives dels individus infectats.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Jeffrey M. Smith, Joseph W. Golden i col·laboradors del USA MRIID
  Virology Division, United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, Fort Detrick, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, maig de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.