• 1 de novembre de 2018

  Infeccions Locals

  Així com hi ha diferents costums, cultures i poblacions humanes, els bacteris també tenen les seues pròpies variacions regionals. Aquestes cordes retorçades són bacteris del gènere Leptospira, els quals causen la malaltia de Weil (també coneguda com leptospirosi) i són tranmeses habitualment per l'aigua contaminada amb orina d'animals infectats, tals com vaques, ovelles o porcs. Els científics encarregats d'estudiar l'extensió de Leptospira als ramats urugaians han descobert que al voltant d'una cinquena part del total de vaques estaven alliberant els bacteris per l'orina, presentant un gran perill per a la salut de la gent que viu als voltants. Aquests investigadors han trobat un nombre sorprenentment gran de diferents soques bacterianes que són pròpies de l'àrea (incloent tres varietats de gran raresa) i pensen utilitzar aquesta informació per fer una vacuna específica per a la regió. L'exportació de carn i lactis és una gran font d'ingressos per l'Urugai, així que entendre i gestionar la infecció de Leptospira als ramats tindrà un gran impacte en l'economia, així com en la salut pública.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Rob Weyant, Centers for Disease Control and Prevention, EUA
  Investigació del Grupo de Trabajo Interinstitucional de Leptospirosis Consortium
  Imatge de domini públic
  Investigació publicada en PLOS Neglected Tropical Diseases, setembre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.