• 24 de gener de 2018

  Inducció de Reaccions Intestinals

  La malaltia inflamatòria intestinal (MII) és una afecció comú que provoca rampes a l’estómac, inflor i diarrea o restrenyiment però la causa exacta encara no s’ha descobert. Es pensava que el culpable era una combinació de factors ambientals i genètics, però estudis recents han demostrat que està relacionada, sobre tot, amb els factors ambientals. Quan s’ha observat la MII en ratolins, els científics han descobert que les infeccions bacterianes recurrents causades per intoxicació alimentària lleu (com la salmonel·la) desencadenen la inflamació dels intestins, que empitjora progressivament amb infeccions addicionals. A més, han trobat que el bacteri Salmonella activa la producció d’un enzim anomenat neuraminidasa (fotografiat en verd a la superfície de les cèl·lules epitelials intestinals, que estan tenyides de blau), que al seu torn causa una deficiència en altre enzim clau, la fosfatasa alcalina, produït normalment al teixit intestinal per eliminar els bacteris intestinals normals. Aquests descobriments podrien ajudar a previndre la MII.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Jamey Marth
  Center for Nanomedicine, University of California, Santa Barbara, Santa Barbara, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, desembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.