• 16 de març de 2016

  Implosió Nuclear

  Aquestes formes esponjoses son nuclis, els xicotets centres de comandament que trobem en moltes de les nostres cèl·lules. Tanmateix, no hi ha DNA important dins d'aquests mentres estan sent esclafats, el qual és un alleujament enorme. Els investigadors van utilitzar un model matemàtic per espentar aquests nuclis 'virtuals' a la destrucció, examinant com la creixent pressió ambiental (d'esquerra a dreta) arruga i deforma la membrana nuclear de diferents gruixos (de dalt a baix). L'equip creu que mentre que les cèl·lules es mouen, forces turbulentes arriben a l'interior del nucli. Això pot causar el que els matemàtics anomenen una bifurcació, un canvi dramàtic inesperat, en aquest cas al punt on fins i tot la més gruixuda de les cèl·lules comença a cedir sota pressió. Com la forma del nucli afecta la maquinària genètica delicada del seu interior és una qüestió clau, i una que podria revelar com les cèl·lules manegen tantes pressions quan es prenen decisions de vida o mort.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Dong-Hwee Kim i col·laboradors
  Johns Hopkins Physical Sciences-Oncology Center, Johns Hopkins University, Baltimore, MD, EUA
  Imatge reproduida amb el permís de The Journal of Cell Science, publicat per The Company of Biologists LTD © 2015
  Publicat en Journal of Cell Science, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.