• 1 de desembre de 2021

  Immunoteràpia en Massa

  A més de la cirugia, la radiació i la quimioteràpia, ara hi ha noves immunoteràpies disponibles per a tractar certs tipus de càncers. Algunes de les més prometedores impliquen l'aillament, la reprogramació i la reintroducció de les cèl·lules immunitàries pròpies d'un pacient. Com que es tracta d'un procedimient costós i llarg, els investigadors també estan tractant de desenvolupar una versió comercial emprant un tipus de cèl·lula que puga ser transplantada a qualsevol persona. Els limfòcits T naturals assassins (INKT) s'ajusten, perquè a diferència d'altres cèl·lules immunitàries, no ataquen els teixits receptors quan són transplantats als pacients- una condició anomenada malaltia d'empelt contra l'hoste. Aquestes cèl·lules són efectives matant càncers humans en ratolins- una es mostra, en blau, atacant una cèl·lula cancerígena, en morat- i poden crèixer i dissenyar-se en cultiu per fabricar milers de dosis a partir d'una mostra de sang d'un donant. Amb un començament preclínic tan prometedor, el següent pas és desenvolupar la tecnologia INKT per al seu ús segur en humans.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Yang lab, UCLA
  Department of Microbiology, Immunology and Molecular Genetics, University of California Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports Medicine, novembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.