• 18 de juliol de 2018

  Imitant els Cors dels Micos

  La insuficiència cardíaca és la principal causa de mort per tot el món – salvar pacients involucra detectar i tractar prompte problemes com malalties cardíaques, o córrer per tal d’aconseguir atenció d’emergència més tard. Ací es dona un gran avanç –unes cèl·lules mare embrionàries humanes es van transformar en nous cardiomiòcits, cèl·lules que reparen el teixit cardíac abans que els danys permanents s’apoderen d’ell. Després d’un atac cardíac, el múscul d'aquest cor de mico macaco es plena de forats –el teixit cicatricial (en blau) ràpidament plena els buits que queden en la paret danyada del cor (en roig), debilitant-lo gradualment cap a una fallida completa. Però una injecció s'integren, al voltant de 750 milions de cardiomiòcits humans (verd), al múscul del mico –durant unes poques setmanes següents, lleven el teixit cicatricial, reparant el cor. Els investigadors creuen que injeccions semblants a aquesta es tornaran rutinàries després d’atacs al cor en humans, acompanyades d'un minuciós monitoratge a mesura que les noves cèl·lules cardíaques comencen a sanar el nostre òrgan més apreciat.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Xiulan Yang de Murry Lab
  Institute for Stem Cell and Regenerative Medicine, University of Washington, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Biotechnology, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.