• 23 d'agost de 2019

  Hormones Defectuoses

  Els grans, la transpiració, els dolors creixents... la pubertat pot no ser agradable però tot forma part del desenvolupament normal. No obstant això, per a aquells amb hipogonadisme hipogonadotròpic congènit (CHH), la pubertat mai ocorre. Moltes mutacions genètiques causen CHH encara que només se n’han identificat algunes. Comporten una deficiència en l’hormona GnRH, amb una migració defectuosa de les neurones durant el desenvolupament cerebral, i sovint una incapacitat d’olorar. Els investigadors van trobar mutacions noves en una proporció de pacients amb CHH que impedixen que l’hormona AMH i el seu receptor AMHR2 funcionen. Ací, es veu que les neurones de GnRH que contenen AMH d’un ratolí normal s’aventuren cap a fora a partir del desenvolupament de teixit nasal (a la foto, verd), un procés que es produïx durant el desenvolupament normal ja que aquestes neurones viatgen pel cervell per formar connexions essencials en desencadenar la pubertat. Els ratolins dissenyats per no tindre AMHR2 tenien un desenvolupament neuronal defectuós dins del teixit nasal i una migració defectuosa de la neurones de GnRH al cervell. La senyalització AMH trencada, per tant, contribuïx al desenvolupament de la CHH.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Samuel Andrew Malone i col·laboradors
  Jean-Pierre Aubert Research Center (JPArc), Laboratory of Development and Plasticity of the Neuroendocrine Brain, Inserm, Lille, França
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juliol de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.