• 2 de gener de 2015

  Fent Múscul

  Al voltant d'un de cada 4.000 xiquets i xiquetes naix amb distròfia muscular de Duchenne, una malaltia causada per una patologia genètica hereditària, la qual cosa implica que no poden formar una proteïna muscular vital anomenada distrofina. En aquest moment no hi ha cura, però un possible tractament consistix en augmentar els nivells d'una proteïna muscular més xicoteta, la utrofina, que pot reemplaçar a la distrofina que falta. Per fer açò tan eficaç com siga possible, els investigadors estan estudiant com es controlen els nivells d'utrofina en les cèl·lules musculars. En la imatge s'observa una secció del múscul del panxell d'un ratolí amb una versió defectuosa de la distrofina, amb diferents tipus de fibres musculars tenyides de roig i verd. Aquestes són les fibres de ''contracció ràpida'', responsables de la velocitat i la força, però són anormals en estos animals. Encara que l'augment de la utrofina no és un tractament eficaç per a la distròfia en aquest moment, la comprensió del que succeïx a nivell molecular podria conduir a millors teràpies per estimular la utrofina en el futur.

  Escrit per Kat Arney

  Adaptat de la imatge de Glen Banks i col·laboradors
  University of Washington, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Genetics, juny de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.