• 5 de setembre de 2017

  Fent Cantar els Cors

  Mentre que la pell humana és magistral cicatritzant xicotets talls i arrapades, sovint recuperant l'aparença inicial amb el temps, el cor humà adult té poca capacitat de regeneració i de reparació. Les lesions, com les causades per una falta transitòria de flux sanguini (atac de cor), poden deixar una cicatriu permanent al múscul i disminuir la funcionalitat del cor. Per aquesta raó, els investigadors estan buscant formes de reactivar, en els cors lesionats, els processos de divisió i creixement de cèl·lules musculars, els quals estan desactivats després d'acabar el desenvolupament del cor. I aquests punts rojos en la fotografia de la cèl·lula del cor de ratolí podrien ser-ne el començament. Són molècules d’un ARN anomenat Singheart (nom que podria traduir-se per 'canta el cor'), el qual organitza l’expressió de diversos gens involucrats en el creixement de musculatura cardíaca. Mentre que la investigació sobre Singheart està encara en les primeres fases, si augmentar aquest RNA efectivament indueix la regeneració tissular, podria representar una forma per a incitar a que el cors s’arreglen a si mateixos.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge d'A*STAR's Genome Institute of Singapore
  Genome Institute of Singapore, Singapur
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.