• 14 d'agost de 2022

  Explants Explorats

  Els explants, teixits agafats dels organismes i cultivats al laboratori, són eines de recerca útils, però l'aïllar-los d'un sistema circulatori real afecta el seu comportament. Això és especialment problemàtic per als explants renals, ja que la circulació és crítica per a la funció renal, filtrant els residus de la sang. Una solució enginyosa consistix en l'ús de la membrana corioal·lantoidal (MCA) de l'ou d'un ocell, responsable de l'intercanvi de gasos per l'embrió a l'interior: després de tallar una petita finestra en un ou de pollastre, els explants s'empelten a la MCA, on es connecten a la seua xarxa de vasos sanguinis. No obstant això, l'examen del sistema vascular que es desenvolupa en els explants cultivats d'aquesta manera (a la imatge, amb estructures específiques del renyó en color groc i blau, i els vasos sanguinis de color roig) suggerix que aquesta tècnica té limitacions. En comparació amb els renyons naturals, els explants presenten massa capil·lars, els vasos més petits, i manquen de cèl·lules musculars llises, que normalment limiten i donen suport a artèries, diferències que podrien tindre implicacions per als investigadors que utilitzen explants.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge treball de Julia Tarnick i Jamie A. Davies
  Deanery of Biomedical Sciences, University of Edinburgh, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Biology Open, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.