• 13 d'octubre de 2016

    Esprémer el Cor

    Al voltant d'un de cada 1.500 nadons naix amb una malformació anomenada comunicació interauricular, més comunament coneguda com a un ‘forat al cor’. A mesura que el nadó creix a l'úter, diferents tipus cel·lulars necessiten treballar junts per construir les complexes estructures del cor, controlats per múltiples gens. Aquest ratolí embrionari presenta un defecte en un gen anomenat Nipbl (que es troba en els nadons humans amb la síndrome de Cornelia de Lange, que tendeixen a presentar forats als seus cors) i presenten la comunicació interauricular. Es necessita Nipbl no només a les cèl·lules que es converteixen en el cor, sinó també en els teixits en creixement al voltant d'ell, el que ajuda a coordinar la mida i el creixement del cor en relació amb la resta de l'embrió. El descobriment revela informació vital sobre els canvis genètics que podrien estar provocant la comunicació interauricular, que podria ser utilitzat algun dia per a ajudar les famílies afectades.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge de Benedikt Hallgrimsson, University of Calgary, Canadà
    Center for Complex Biological Systems, University of California, Irvine, CA, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Investigació publicada en PLOS Biology, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.