• 15 de setembre de 2019

  Esforç en Equip

  Els cors trencats no s'arreglen fàcilment. Durant un atac de cor, algunes àrees poden ser privades d'oxigen i sofrir un dany permanent, deixant el cor menys capaç de realitzar les seves funcions essencials. Actualment, els transplantaments de cor son l'única cura viable, però en un món ideal seriem capaços de reparar-lo, en lloc de reemplaçar-lo. Els intents de transplantament de cèl·lules restauratives per liderar la reparació han trobat un èxit limitat, ja que no duren molt de temps després de la inserció, però un nou enfocament ha intentat trasplantar cèl·lules de suport derivades de cèl·lules mare juntament amb el material del múscul cardíac. La combinació va permetre a les cèl·lules musculars créixer de manera més fiable, i va augmentar la seua capacitat de contraures i relaxar-se (a la dreta, una secció de teixit amb els dos tipus cel·lulars, en comparació amb els músculs del cor solament, a lesquerra). El següent pas és comprendre precisament com aquestes cèl·lules suporten la regeneració, i en última instància, passar de provar seccions de cor al laboratori a tractar pacients.

  Escrit per Anthony Lewis
  Vídeo de Dr. Sanjay Sinha, investigador financiat per BHF, University of Cambridge, Regne Unit
  The Anne McLaren Laboratory, Wellcome Trust - MRC Cambridge Stem Cell Institute, University of Cambridge, Cambridge, Regne Unit
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Biotechnology, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.