• 20 de maig de 2016

  Dirigint-se a les Neurones

  Les neurones, les cèl·lules del nostre cervell que processen les dades, treballen per transmetre la informació a les cèl·lules musculars i altres cèl·lules nervioses. A través d'un procés anomenat neurogènesi, noves neurones es desenvolupen a partir de cèl·lules mare, principalment a la zona subventricular del cervell. Cèl·lules especialitzades anomenades micròglia treballen en aquesta zona per eliminar cèl·lules cerebrals mortes i defectuoses, protegint el cervell i el manteniment de les cèl·lules sanes. Per veure com es regula aquest procés, els investigadors van retirar dos receptors de la micròglia en ratolins anomenats Axl i Mer, que reconeixen les cèl·lules mortes i les dirigeixen cap a la seua destrucció. Van trobar que, sense ells, les cèl·lules mortes (tenyides de verd) van començar a acumular-se en àrees del cervell on les noves cèl·lules es regeneren contínuament. Per tant, Axl i Mer podrien ser possibles objectius de malalties com el Parkinson, on hi ha un nombre més gran de cèl·lules disfuncionals del normal.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge cortesia de The Salk Institute
  The Salk Institute for Biological Studies, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, abril de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.