• 15 d’abril de 2017

  Detectors de Metalls

  El cisplatí, un fàrmac de quimioteràpia basat en el metall platí, s’ha utilitzat per tractar el càncer durant molt anys; tanmateix, la resistència al platí ha esdevingut un problema, incitant als investigadors a buscar altres compostos metàl·lics. Els investigadors van seguir l’activitat de diferents compostos a base de metalls: zinc (part superior esquerra), osmi (part superior dreta) i calci (part inferior) en cèl·lules de càncer d’ovari utilitzant fluorescència de raigs x. Els colors mostrats representen la concentració del compost, sent el blanc el més fort. L’equip va poder veure'n un, anomenat osmi-orgànic FY26, que es va entrar dins les cèl·lules i es va concentrar als mitocondris, productors d’energia dins la cèl·lula (marcades de roig a la part superior dreta), matant la cèl·lula des de l’interior. L'osmi-orgànic FY26 és cinquanta vegades més actiu i també més selectiu que el cisplatí, per la qual cosa és un candidat prometedor per a un nou tractament contra el càncer.

  Escrit per Katie Panteli
  Imatge del treball del Dr. Carlos Sanchez-Cano i col·laboradors
  Department of Chemistry, University of Warwick, Coventry, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Chemistry - A European Journal, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.