• 4 de setembre de 2015

  Desmuntat els Cervells

  Les relacions entre els diferents objectes cel·lulars que composen el teixit neural en un cervell humà són en gran part desconeguts. Per fer front a aquesta circumstància, els investigadors han començat a utilitzar el microscopi electrònic com una tècnica per estudiar el teixit neural en resolució nanomètrica, intentant reconstruir una completa, però petita, porció del neocòrtex de ratolí –la part del cervell de mamífer relacionat amb la informació sensorial i el pensament conscient. Milers de talls de cervell, cadascuna d'al voltant d'1 mm2, van ser estudiats i utilitzats per reconstruir un volum de teixit cerebral (com es mostra al vídeo), que es pot ampliar per mostrar tots els components cel·lulars i subcel·lulars, com ara els axons i cèl·lules glials. S'utilitzaran més estudis com aquest per crear una base de dades en línia d'informació, proporcionant detalls sobre com la xarxa neuronal està relacionada amb les propietats físiques del teixit cerebral, identificant patrons que puguen correlacionar-se amb els trastorns psicològics o de desenvolupament.

  Escrit per Helen Thomas

  Vídeo del treball de Narayanan Kasthuri i col·laboradors
  Harvard University, Cambridge, EUA
  Drets reservats per Elsevier 2015
  Publicat en Cell, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.